Guvernul respinge petitia semnata de aproape 6 milioane de personae care cer anularea Brexitului

Aproape 6 milioane de persoane au semnat o petitie prin care cer ca Articolul 50 – cel care notifica Uniunea Europeana de intentia Marii Britanii de a parasi blocul european – sa fie revocat. Guvernul britanic a respins petitia.

Guvernul britanic doreste sa „onoreze” rezultatele referendumului care a avut loc in 2016, astfel incat nu va revoca Articolul 50. Departamentul pentru Iesirea din UE este hotarat sa paraseasca Uniunea, conform votului general. Acestia au mentionat ca anularea Brexitului ar „submina atat sistemul democratic, cat si increderea acordata de milioane de votanti guvernului”.

Departamentul motiveaza decizia prin numarul mult mai mare de votanti care si-au dorit Brexitul – aproape doua treimi din electorat. Acesta spune ca este constient de numarul mare de semnatari ai petitiei, insa este mult mai mic decat 17.4 milioane de persoane care au votat pentru a parasi UE.

Revocarea Articolului 50 ar incalca promisiunea facuta de guvernul britanic, nu ar respecta instructiunile unui vot democratic si ar reduce increderea in democratia noastra”, a precizat departamentul intr-un comunicat.

Petitia va fi dezbatuta, totusi, de catre parlamentarii britanici luni, deoarece documentul a trecut de limita a 100.000 de semnaturi. Aceasta este cea mai sustinuta petitie din istoria Camaerei Comunelor si a site-ului de petitii online al guvernului.

Asadar, pentru cei care sperau ca nu va avea loc Brexitul, iata, guvernul doreste sa se tina de promisiune si sa respecte votul final al referendumului pentru Brexit.

This entry was posted in International, Stiri and tagged , , . Bookmark the permalink.