Termeni si conditii

Bine ati venit la Bucurestilive !

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale acestui website prezentate mai jos. Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestia si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

 

1. Acceptarea termenilor si conditiilor

1.1 Utilizarea de catre dumneavoastra a continutului, serviciilor, informatiilor si website-urilor Inquo denumite în acest document în mod colectiv “Servicii” si excluzând orice servicii care va sunt furnizate printr-un contract scris separat este guvernata de termenii unui contract legal între dumneavoastra si Inquo. “Inquo” înseamna Inquo Software Solutions., cu sediul în Bucuresti, Sector 1, Strada Florilor Nr 1 Romania iar prin “dumneavostra” se intelege persoana fizica sau juridica ce foloseste intr-un fel sau altul, direct sau indirect, serviciile si continutul Inquo.

1.2 Site-ul www.bucurestilive.ro si subdomeniile implicite ca harta.bucurestilive.ro numite in continuare “Bucurestilive” fac parte integranta din Serviciile oferite de Inquo si specificate in acest act.

1.3 Folosirea de catre dumneavoastra in orice fel a Serviciilor oferite de Bucurestilive implica in mod necesar si fara accordul dumneavoastra scris acceptarea si accordul Termeniilor si Conditiilor specificate in acest act. Nu puteti utiliza Serviciile daca nu acceptati Termenii.In cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul, si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

1.4 In cazul in care legea prevede conditii mai restrictive de utilizare de catre dumneavoastra in orice forma a Serviciilor oferite de Bucurestilive decat cele precizate in prezentul accord de utilizare, atunci se vor aplica prevederile legale.

1.5 Folosirea de catre dumneavoastra a Serviciilor oferite de catre Bucurestilive este gratuita cu exceptia cazului in care exista un accord scris in aceasta privinta intre dumneavostra si Bucurestilive prin reprezentantii sai legali sau folositi un serviciu adicent ce trebuie platit si pentru care va trebui sa va dati accordul electronic sau scris si pentru care veti fi notificat.

1.6 Termenii si Serviciile se aplica la toti utilizatorii Serviciilor Bucurestilive inclusiv cei care contribuie prin informatii, imagini sau alte servicii.

1.7 Termenii si conditiile se pot modifica fara notificarea dumneavoastra prealabila.De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

2. Descrierea si utilizarea Serviciilor

2.1 Descrierea Serviciilor

Serviciile Bucurestilive includ dar fara a se limita insa la informatii, date, text, sunet, fotografii sau grafica si sunt facute disponibile prin Bucurestilive si subdomeniile/domenile adicente prezente sau viitoare. Serviciile si Continutul sunt protejate prin legiile in vigoare si sunt marca inregistrata Inquo. Inquo beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand imagini, ilustratii, design-uri, fotografii, clipuri audio/video, samd sunt proprietatea Inquo sau sunt licentiate de Inquo pentru a fi folosite.

2.2 Licente de utilizare

Aceste Servicii sunt doar pentru uzul dumneavoastra personal iar nu pentru recomercializare, redistribuire sau copiere.

Bucurestilive va acorda o licenta limitata pentru a accesa/vizita Serviciile, fara posibilitatea de a-l modifica in lipsa unui acord din partea Bucurestilive. Aceste acord se poate manifesta prin optiunile oferite in cadrul serviciilor sau in baza unui acord scris explicit.

Aceasta licenta nu include:

*revanzarea sau utilizarea in scopuri comerciale a informatiilor prezentate in cadrul Serviciilor;

*download-ul sau copierea informatiilor legate de conturi utilizator;

*utilizarea tehnicilor tip data mining, robotilor sau tehnologiilor similare care permit extragerea si analiza datelor.

Bucurestilive va acorda o licenta limitata, revocabila si ne-exclusiva de a va crea un hyperlink catre pagina home a Site-ului atata vreme cat acest link nu descrie Bucurestilive sau un partener/afiliat al acestuia de o maniera falsa, gresita sau jignitoare. Licenta acordata nu va permite utilizarea in cadrul acestui hyperlink a marcii Inquo fara acordul prealabil scris al Inquo Solutions.

Continutul, integral si/sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al Bucurestilive.

2.3 Garantii

Site-ul este furnizat de catre Bucurestilive pe o baza “asa cum este” si “atat cat este disponibil” . Bucurestilive nu garanteaza ca Serviciile si Continutul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la Bucurestilive sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Utilizatorul foloseste Serviciile si continutul pe riscul propriu, Inquo Solutions. fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site. Inquo Solutions nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor din cadrul Serviciilor. Inquo Solutions nu acorda nici un fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui Site. Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe Site sau al actualizarii diverselor pagini ale Site-ului.

Serviciile si produsele prezentate pe Site-uri nu se constituie intr-o oferta de niciun fel, fiind prezentate cu titlu pur informativ.

2.3 Atentionare

a. Serviciile pot contine informatii incorecte sau incomplete.

b. Bucurestilive nu poate fi facut in nici un fel responsabil de consecintele implicate de folosirea continutului

c. Continutul nu prezinta nici o garantie de acuratete, completitudine, utilitate sau valoare reprezentativa pentru nimic din realitate si trebuie tratat ca atare.

d. Folosirea Serviciilor si/sau a Continutului se face pe propriul dumneavoastra risc

e. Serviciile pot contine linkuri/trimiteri catre site-uri originate/detinute de o terta parte ce nu este detinuta sau controlata de Bucurestilive si in consecinta Bucurestilive se deroga de orice responsabilitate cu privire la continutul acelor site-uri.

f. Transmiterea electronica de informatii nu este pe deplin sigura; prin alegerea acestei modalitati de transmitere a cererii si primire a informatiilor de la/catre Bucurestilive, solicitantul isi asuma riscurile legate de comunicarea electronica de informatii (interceptare, modificare, pierdere, distrugere, intarzieri in primirea datelor, etc.) exonerand astfel Bucurestilive de orice raspundere cu privire la riscul informatic privind datele aflate in afara controlului sau operational.

2.4 Folosind Serviciile confirmati si acceptati faptul ca forma si natura Serviciilor pe care vi le ofera Bucurestilive se poate schimba fara nici o notificare prealabila.

2.5 Bucurestilive poate prezenta continut ce este emis de o terta parte prin utilizarea Serviciilor oferite de Bucurestilive, continut ce este doar raspunderea persoanei de la care origineaza continutul respectiv. Bucurestilive permite adaugarea de informatii intr-o forma sau alta de catre utilizatori, informatii pentru care Bucurestilive nu garanteaza acuratetea sau confidentialitatea.

2.6 Prin utilizarea Serviciilor puteti fi expus la un continut pe care îl puteti considera ofensator, indecent, inacceptabil sau inadecvat si în aceasta privinta utilizati Serviciile pe riscul dumneavostra.

2.7 Utilizand Serviciile va obligati a nu posta continut si a nu modifica continutul existent astfel incat acesta sa poata fi considerat ofensator, indecent, inacceptabil sau inadecvat atat legilor in vigoare cat si bunelor moravuri.

2.8 Utilizand Serviciile va obligati a nu posta continut si a nu modifica continutul existent astfel incat sa incalcati drepturile unei a treia parti cum ar fi, dar fara a se limita doar la acestea: dreptul de propietate intelectuala, dreptul la confidentialitate si alte drepturi prevazute de lege. Adaugand continut/informatii sunteti singurii responsabili pentru continutul adaugat.

2.8 Continutul Bucurestilive si a subdomeniilor cum ar fi harta.bucurestilive.ro in orice forma a sa, este un produs artistic si de creatie intelectuala si trebuie tratat ca atare, ca produs artistic, iar nu ca avand valoare reprezentativa pentru ceva din realitate. Conform legii in vigoare autorii unui produs artistic au dreptul patrimonial exclusiv de a decide sub ce nume va aparea respectivul produs.

Continutul Bucurestilive poarta in mod generic dar fara a se limita doar la acesta denumirea de “Harta Bucuresti” .

2.9 Folosind Serviciile Bucurestilive va dati accordul tacit ca nu veti abuza de aceste Servicii in nici un fel.

2.10 Bucurestilive nu vinde produse si/sau servicii care sa fie cumparate de catre minori. Bucurestilive poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati un Site o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

3. Accordul de utilizare a datelor personale

3.1 Bucurestilive are printre misiunile dedicate protejarea datelor dumneavoastra acest lucru neimplicand insa garantarea securitatii acestora.

3.2 Securitatea datelor

Daca utilizati Site-ul sunteti raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii datelor privitoare la contul dumneavoastra de acces, cum ar fi numele de utilizator si parola si sunteti de acord sa va asumati intreaga responsabilitate pentru activitatile/actiunile desfasurate pe Site cu contul si parola dumneavoastra. In cazul in care suspectati ca, din diverse motive imputabile sau nu dumneavoastra, confidentialitatea acestor date de acces a fost compromisa, veti notifica imediat Bucurestilive pentru a bloca accesul la cont si a va genera cat mai rapid un nou set sau in caz contrar veti fi singurii raspunzatori pentru consecintele implicite.

Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, incluzand fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului, samd, vor fi pedepsite conform legii.

3.2 Folosind Bucurestilive este posibil ca unele date despre dumneavostra sau implicand persoana dumneavostra sa fie pastrate.

3.3 Prin trimiterea, postarea sau expunerea unui continut, dumneavoastra acordati Bucurestilive si partenerilor/afiliatilor sai o licenta perpetua, irevocabila, universala, fara redeventa,gratuita, si neexclusiva, sub-licentiabila, de a reproduce, de a adapta, de a modifica, de a translata, de a publica, traduce, deriva, de a transmite public, de a dezvalui public, si de a distribui orice continut/informatie pe care îl transmiteti, postati sau expuneti în cadrul sau prin intermediul Serviciilor atat pe Bucurestilive cat si pe domeniile adiacente ca harta.bucurestilive.ro sau orice alt domeniu viitor pe orice fel de medii, in toata lumea. De asemenea acordati dreptul Bucurestilive si partenerilor/afiliatilor sai de a utiliza numele pe care l-ati trimis in conjunctie cu informatia, daca acestia vor decide astfel. Declarati si garantati ca detineti sau controlati toate drepturile cu privire la informatiile transmise, ca acestea sunt corecte si ca utilizarea acestora nu intra in contradictie cu Termenii si conditiile de utilizare, ca nu vor cauza daune catre o terta parte si ca veti despagubi integral Bucurestilive sau partenerii/afiliatii sai pentru toate cererile rezultate din informatia astfel transmisa. Deasemenea prin postarea de continut/informatie acordati dreptul de a viziona/modifica oricarui alt utilizator Bucurestilive sau a domeniilor adiacente sau viitoare.

3.4 In cazul in care considerati ca v-a fost adusa atingere unor drepturi prin postarea de continut/ informatie de catre o terta persoana ne puteti contacta la office @ bucuresti live. ro iar in urma analizei situatiei si a corelatiei dintre dumneavoastra si respectivul continut, in cazul in care sunteti indreptatit cu privire la cererea de modificare sau stergere a respectivului continut, acesta va fi modificat/sters in consecinta.

3.5 Ne rezervam dreptul de pastra datele de contact adaugate cum ar fi adresele de mail, rezultate din interactiunea utilizator-Bucurestilive, date de contact ce nu vor fi folosite in scopuri de marketing ci doar in scopuri administrative cum ar fi instintarea de modificari majore in cadrul Bucurestilive sau in scopul imbunatatirii Serviciilor furnizate catre dumneavoastra. Este posibil sa primiti mesaje prin intermediul Bucurestilive in masura in care optati pentru un serviciu ce va ofera explicit aceasta posibilitate.

Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:

o Pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta nevoilor dumneavoastra.
o Pentru a livra servicii pe care le-ati cerut sau achizitionat.
o Pentru a ne ajuta sa cream si sa publicam continutul cel mai relevant pentru dvs.
o Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului.
Bucurestilive colecteaza informatii si le prelucreaza in date statistice despre ce pagini accesati in interiorul Site-urilor., inclusiv adresa IP de la care Site-ul este vizitat. Bucurestilive poate folosi in cadrul Serviciilor cookies, stocand temporar date cu caracter personal in urmatoarele scopuri:
o Pentru a imbunatati securitatea accesului.
o Pentru a imbunatati uzabilitatea si a va furniza un serviciu cat mai bun.

3.6 Bucurestilive poate dezvalui datele cu caracter personal catre terti daca acest lucru este cerut de lege sau in cazurile de buna credinta in care aceste actiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea si apararea drepturilor de proprietate ale Bucurestilive si ale site-urilor sale web, sau (c) actionarea in circumstante de urgenta pentru protejarea sigurantei personale a angajatilor, utilizatorilor de produse sau servicii, sau a persoanelor publice.

Atunci cand suntem solicitati sa furnizam date cu caracter personal sau ni se permite acest lucru, vor fi dezvaluite doar acele date necesare indeplinirii obiectului solicitarii.

Bucurestilive nu vinde, schimba sau inchiriaza date cu caracter personal catre terti.

3.6 Datele oferite de catre Bucurestilive prin intermediul Serviciilor sale pot fi consultate de oricine acceseaza aceste Servicii. De asemenea, persoanele care doresc sa isi cunoasca datele cu care sunt inscrise in baza de date a Bucurestilive, pot solicita acestuia eliberarea acestor informatii la adresa de contact.

3.7 Desi Bucurestilive nu lucreaza in mod obisnuit cu date cu caracter personal datorita modalitatiilor de a adauga/modifica de catre utilizatori a informatilor oferite prin intermediul Serviciilor, aceste informatii pot aparea in baza de date. Bucurestilive ofera deplina concordanta cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata în Monitorul Oficial nr. 790/12.12.2001.Aceasta prevede urmatoarele drepturi:

(i) Dreptul de acces la date: dreptul de a obtine de la operator la cerere si în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele în legatura cu propria persoana sunt sau nu prelucrate de catre acesta;

(ii) Dreptul de interventie: dreptul de a obtine, la cerere si în mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea, stergerea sau transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

(iii) Dreptul de opozitie: dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.

3.8 Bucurestilive respecta drepturile intelectuale ale altora. Daca considerati ca munca dumneavoastra a fost copiata de o maniera care sa incalce dreptul de proprietate intelectuala, va rugam adresati Bucurestilive o notificare care sa cuprinda:

o semnatura fizica sau electronica a persoanei autorizate sa reprezinte pe posesorul dreptului de proprietate;
o descriere a materialelor protejate de drepturi care apreciati ca au fost incalcate;
o indicare a locatiei pe Site unde apreciati ca aceste drepturi au fost incalcate;
adresa, numarul de telefon si adresa e-mail a dumneavoastra;
o declaratie pe proprie raspundere conform careia sunteti convins ca utilizarea in disputa nu a fost autorizata de detinatorul drepturilor, ale imputernicitului sau ale legii;
o declaratie notariala pe proprie raspundere conform careia actionati cu buna credinta, ca notificarea este completa si corecta si ca sunteti detinatorul drepturilor sau actionati in numele sau.

3.9 Utilizarea datelor statistice si datelor anonime

Bucurestilive poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in calitatea sa de operator in urmatoarele scopuri:

o realizarii de analize/rapoarte;
o realizarii de informari;
o publicarii, promovarii, ofertarii produselor/serviciilor oferite de catre Bucurestilive

3.9 Definitii

1. date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
2. prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;
3. stocarea – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
4. sistem de evidenta a datelor cu caracter personal – orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;
5. operator – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
6. tert – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;
7. destinatar – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;
8. date anonime – date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;
9. date de tip “business contact” – date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip “business contact” nu intra in categoria datelor cu caracter personal;
10. date statistice – date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

4. Derogare de responsabilitate

Folosind Serviciile oferite de Bucurestilive, harta.bucurestilive.ro, domeniile adiacente si/sau viitoare va dati accordul tacit ca folositi aceste Servicii precum si orice informatie sau actiune ce ar rezulta din acestea pe propriul risc. Bucurestilive nu poate fi facut raspunzator pentru nici o actiune, informatie, pierdere, consecinta sau rezultat pentru dumneavostra sau catre o terta persoana rezultat din folosirea Serviciilor. Bucurestilive nu exprima nici o garantie cu privire la acuratetea sau completitudinea informatiilor prezentate.

5. Legislatie

Termenii si conditiile de folosire se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la Sediul Inquo Solutions.In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Inquo Solutions.

6. Contact

6.1 In caz de intrebari sau nelamuri cu privire la acesti termeni de utilizare sau asupra Serviciilor sau continutului oferit de Bucurestilive contactati office @ bucurestilive . ro

6.2 Utilizatorii Serviciilor pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura Serviciilor respectiv pot adresa intrebari atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala, ale Bucurestilive sau ale unor terte parti, si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, mailinguri de masa, sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonati o alta persoana sau entitate. Bucurestilive isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a indeparta sau edita o astfel de informatie transmisa.

6.3 Adresa dumneavoastra de e-mail si numele furnizat intra in categoria datelor tip “business contact” iar Bucurestilive le va putea utiliza, inclusiv in a le furniza unor terti, avand acceptul dumneavoastra.