Descriere

1. Ce este acest site ?

BucurestiLive este un serviciu de internet cu ajutorul caruia poti naviga pe harta interactiva a Bucurestiului si a judetului Ilfov si cu ajutorul caruia poti gasi puncte de interes, strazi, mijloace de transport, firme cu adresa si date de contact si multe altele.
Cu BucurestiLive poti:
- sa navighezi pe cea mai rapida harta interactiva
- sa iti planifici calatoriile pe baza mijloacelor de tranport afisate pe harta
- sa afli ce eveniment a mai aparut
- sa afli datele de contact ale firmelor din Bucuresti si Ilfov
- sa adaugi anunt gratuit pe harta
- sa iti adaugi marcaje personale si sa le pastrezi in contul tau

Ai cea mai exacta harta online interactiva pentru Bucuresti si Ilfov la un click distanta. Harta Bucurestilive.ro este 100% produs romanesc.

2. Exista comisioane pentru folosirea hartii?
Folosirea hartii este gratuita cu exceptia cazului in care exista un acord scris intre dumneavoastra si BucurestiLive sau participati printr-o modalitate de plata la afisarea preferentiala a unor reclame.

3. Ce cuprinde BucurestiLive?
BucurestiLive si harta interactiva integrata fac legatura intre o baza de date si tine. Baza de date este interactiva si editabila si de tine. Pe scurt aici poti gasi si actualiza informatii legate de strazi, mijloace de transport, orice punct de interes, obiective turistice, sa adaugi si sa sa vezi fotografii din orice zona a hartii, sa gasesti evenimente, sa faci parte dintr-o comunitate online, sa adaugi anunturi, sa gasesti firme, sa participi la forumuri de discutii si nu in ultimul rand sa iti creezi propriul cont.

4. Care sunt termenii si conditiile?
Termenii si conditiile le poti gasi aici.

5. Ce inseamna harta interactiva?
Harta Interactiva a orasului Bucuresti cuprinde:
- cautare dupa nume in Bucuresti si Ilfov dupa categoriile din meniu
- selectare zona de vizualizare harta (ex:Floreasca, Aviatiei, Unirii)
-selectie multipla dupa domenii de interes si/sau strazi, zone din Bucuresti
-afisare in zona din harta a unei grupe de obiective (ex: hoteluri, restaurante, baruri si cluburi, sau afisare a tuturor obiectivelor din Bucuresti)
- 6 nivele de zoom cu afisarea obiectivelor
- cautare de obiectiv dupa nume, strada sau zona
- afisare zona pe harta
- orice cautare pe Harta Bucuresti
- afisarea unui singur tip de obiectiv (ex: numai restaurante, hoteluri, etc)
- afisarea detaliilor si imaginilor unui obiectiv printr-un click ce deschide un pop-up

6. Ce gasesc in categoria Strazi?

In categoria strazi gasesti orice artera de circulatie cu nume din Bucuresti si Ilfov precum si detalii despre fiecare in parte. In cazul in care aceste detalii nu exista le poti edita chiar si tu.

7. Ce gasesc in categoria Transport?

La mijloace de transport vei gasi liniile de transport desenate pe harta pentru RATB ( autobuze, tramvaie si trolee) si Metrou precum si detalii despre fiecare in parte. In cazul in care aceste detalii nu exista le poti edita chiar si tu.

8. Ce inseamna Puncte de interes?
Punctele de interes reprezinta orice ti-ar putea fi de folos, cum ar fi: magazine, baruri, cafenele, parcuri, farmacii, spitale, birouri notariale etc.

9. Ce gasesc la Turism?
Turismul te va ajuta sa gasesti cele mai bune locuri de vizitat. Aici vei gasi monumente, statui, manastiri, biserici, caldiri vechi etc.

10. Ce gasesc in categoria Fotografii?

La categoria fotografii vei gasi toate fotografiile adaugate pe site.

11. Ce insemna Evenimente?
Evenimentele reprezinta concerte, petreceri in aer liber, zilele orasului, gale, simpozioane, lansari de carte, festivaluri etc.

12. Ce inseamna Comunitate?
La categoria comunitate vei putea vedea si gasi discutii si locatia pe harta a grupurilor sociale cu anumite interese: skateborderi, sahisti, maratonisti, dansatori de cha-cha etc. Dar si persoane mai mult sau mai putin publice.

13. Ce gasesc la Anunturi?

In categoria anunturi vei putea gasi anuturile adaugate pe harta. Mai mult decat atat vei putea face selectii pe ele pentru a gasi exact ceea ce cauti.

14. Ce gasesc la Firme?
La firme vei gasi locatia pe harta si datele de contact ale firmelor adaugate pe harta.

15. Ce inseamna Forum?
In categoria forum poti sa participi la discutii despre orice atata timp cat discutia are o locatie pe harta.

16. Ce insemna “Contul meu”?
Contul este o modalitate usoara de a adauga marcaje pe harta care sa fie accesibile doar tie. Printre beneficiile contului tau este si faptul ca nu vei mai fi nevoit sa mai validezi emailuri pentru modificari sau adaugari pe harta atunci cand esti logat.

Interactiune cu harta

17. Care sunt cerintele de browser pentru cea mai buna experienta a site-ului?
BucurestiLive.ro foloseste tehnologii web moderne compatibile cu browserele Firefox sau Internet Explorer 7 (sau mai mult). Poti folosi si Internet Explorer 6 dar va trebui sa ii dai doar la primul zoom un refresh pentru ca acesta sa inteleaga cum functioneaza harta.

Harta Bucuresti Live cuprinde aproximativ 9000 de strazi si multe puncte de interes aflate fie direct pe harta fie gasibile prin optiunea “cauta” sau direct din meniul obiective sau anunturi.

18. Cum si cand pot incepe sa folosesc harta?
Poti incepe sa folosesti harta si beneficiile ce decurg din aceasta chiar acum. E foarte usor.

19. Nu pot sa vad harta. Ce pot sa fac?
BucurestiLive.ro foloseste tehnologii web moderne compatibile cu browserele Firefox sau Internet Explorer 7 (sau mai mult). Iti recomandam sa-ti schimbi/upgradezi browserul de internet.

20. De ce se incarca asa greu harta?
E posibil fie sa nu ai un calculator cu prea multa memorie fie nu ai conexiunea buna de internet sau o combinatie intre cele doua. In principiu atat harta cat si site-ul merg mai repede decat alte harti interactive online.

21 Cum gasesc o locatie?
Poti gasi foarte usor orice. Cea mai usoara metoda este sa cauti scriind ceea ce vrei in spatiul special pentru cautare ce se gaseste in partea de sus a fiecarei categorii.
Poti deasemenea sa faci diferite sortari pe ceea ce-ai gasit deja, sa cauti dupa un tag (eticheta) sau sa cauti intr-o anumita zona vizualizand obiectivele din zona in partea dreapta.

22. Cum gasesc ceva pe harta?
Depinde de ce cauti…pentru a-ti fi mai usor am impartit ceea ce poti cauta sau gasi in trei mari categorii: strazi- obiective- si anunturi.

Poti folosi meniul “cautare“:

In partea de sus a hartii se afla headerul. In centru acestuia se afla un spatiu unde poti intruduce minim trei caractere pentru a gasi ceva. Poti alege sa cauti in strazi- vei cauta atat in strazi cat si in orice cale de transport: alei, intrari, bulevarde; sau poti alege sa cauti in obiective: aceasta iti va permite sa gasesti dupa un cuvant cheie ales de tine- termenul de cautare- in toate obiectivele aflate pe site sau poti alege acelasi lucru pentru “anunturi”. Poti alege intre strazi, obiective sau anunturi din meniul drop-down indicat prin sageata jos aflat in partea ta dreapta dupa spatiul de cautare. Dupa ce ai introdus termenul de cautare poti apasa enter pe tastatura sau poti apasa pe lupa aflata in partea dreapta a cautarii iar rezultatele cautarii vor fi afisate pe harta.

O alta modalitate de cautare este sa folosesti meniul pe categorii din header. Poti sa cauti o strada apasand pe butonul “Strazi” si atunci vei avea o ordine alfabetica a strazilor asa cum s-ar afla si intr-un dictionar. La obiective si la anunturi vei apasa butonul corespunzator si vei avea o lista aranjata pe categorii si cu numarul corespunzator de obiective sau anunturi notat de-a dreapta categoriei. Dand click pe una din aceste categorii acestea se vor incarca pe harta.

O a treia modalitate de a gasi ceva pe harta bucuresti si ilfov este sa vi dinspre partea de html a site-ului si dupa ce ai gasit acolo ceea ce cautai sa apesi pe butonul ” vezi pe harta” sau pe harta generica aflata de-a dreapta fiecarui item – caz in care vei fi aruncat pe harta optimal pentru vizualizarea strazi/anuntului/obiectivului.

Acum ca ai gasit atatea rezultate vei observa ca acestea sunt aratate pe harta sub forma unor bule. Marimea acestora difera in functie de numarul rezultatelor- daca ai foarte multe rezultate atunci bulele vor fi mai mici- iar daca ai mai putine atunci bulele vor fi mai mari si cu mai multe detalii.

23. Cum stiu unde ma aflu pe harta?
Cea mai usoara modalitate de a afla unde anume pe harta te situezi este sa dai clik pe minimap aflat in partea ta dreapta jos, in site, deasupra ceasului, si vei vedea zona unde te afli incadrata cu un chenar rosu.

O alta modalitate de a afla unde te afli este sa faci zoom sau unzoom-> afla aici cum.

De asemenea te poti folosi de punctele de reper din zona, cunoscute de majoritatea persoanelor.

Daca sti unde te afli in zona atunci poti gasi drumul cel mai usor mergand pe principalele bulevarde sau pe strazile cu mai multe benzi.

24. Cum stiu principalele drumuri in zona?
Drumurile principale si bulevardele le vei gasi pe harta colorate in galben pentru a fi mai usor reperabile; poti vedea daca o strada este mai circulabila decat alta observand si marimea acesteia- daca are mai multe benzi atunci aceasta este reprezentata mai groasa decat cea cu mai putine benzi.

Daca vrei sa dai o indicatie sau sa gasesti un punct de interes major e suficient sa te uiti pe harta

25. Cum gasesc un punct de reper in zona?
Punctele de reper principale sunt desenate ca zone; astfel parcurile si padurile le vei gasi colorate in verde si intinse pe o suprafata destul de mare iar cladirile principale sunt caramizii si cu numele notat pe ele.

Daca vrei sa vezi mai in detaliu o zona sau un obiectiv principal e suficient sa faci zoom.

26. Cum maresc sau micsorez o zona? Cum fac zoom in si zoom out?
Pentru a face zoom sau unzoom ai la indemana mai multe posibilitati. Una din ele este sa folosesti scrol-ul de la mouse (mouse wheel); astfel daca faci scrol inainte vei face zoom-vei vedea o suprafata mai mica si mai multe detalii iar daca faci scrol inapoi, catre tine , atunci vei face unzoom- vei vedea o suprafata mai mare si in consecinta mai putine detalii. O a doua posibilitate este sa faci dublu click stanga pe harta acolo unde vrei sa vezi mai mult- sa maresti iar daca vrei sa micsorezi si sa vezi o suprafata mai mare vei putea face dublu click dreapta. O a treia posibilitate pentru a mari/a micsora este sa folosesti scara de vizibiliate aflata pe harta in dreapta sus; poti apasa fie pe plus fie pe minus sau poti apasa pe fiecare nivel al hartii in parte.

Pe Harta Bucuresti Live poti naviga la fel de usor ca pe o harta din realitate pentru ca avem o interfata pritenoasa

27. Ce informatii gasesc la fiecare obiectiv in parte?
Ceea ce vei gasi sigur a fiecare obiectiv in parte este localizarea sa pe harta, apoi in functie de categoria din care face parte vei gasi diverse informatii.

28. Ce alte optiuni de a lucra cu rezultate mai am?
Ca sa-ti fie mai usor sa lucrezi daca ai prea multe rezultate am adaugat cateva optiuni. Le gasesti in partea dreapta sus. Prima optiune iti arata sau ascunde lista de rezultate; ce-a de-a doua iti arata sau ascunde rezultatele propriu-zise de pe harta- cele pe care le-ai gasit tu iar ultima dintre optiuni iti sterge toate rezultatele de pe harta interactiva bucuresti si ilfov si deci si cautarea facuta.

29. Cum navighez pe harta?
Ca sa navighezi pe harta ai trei posibilitati: poti fie sa tragi de harta (map drag) in ce directie vrei tu si atunci ea se va deplasa si vor aparea noi zone fie poti folosi panoul de navigare aflat pe harta in dreapta sus, deasupra zoomului,- apasand pe sageata dreapta atunci vei deplasa harta in partea dreapta. Cu panoul de navigare mai sus mentionat te poti deplasa in orice directie iar daca te ratacesti si vrei sa ajungi in centrul hartii atunci poti apasa de butonul de revenire aflat in centrul modulului de navigare si harta va fi pozitionata fix in centru. o a trei modalitate este sa folosesti chenarul roshu, ce arata zona unde te afli, aflat in minimap si sa tragi de el pozitionand-ul acolo unde vrei. Facand acest lucru vei modifica si suprafata vizibila din mainmap.

Acum ca poti sa mergi oriunde vrei pe harta bucuresti si ilfov e timpul sa descoperi ce puncte de interes sunt in zona ta sau sa gasesti o strada sau o firma sau poate chiar un anunt pe strada ta

30. Cum gasesc ceea ce caut in toate rezultatele gasite?
Daca ai foarte multe rezultate atunci poti fie sa faci zoom in zona in care te intereseaza fie sa le gasesti sub forma unei liste in partea stanga sus- lista pe care poti sa faci scrol. Eventual ai putea incerca o cautare mai restransa. Daca nu ai nici un rezultat e posibil fie ca acesta sa fie trecut altfel in site fie sa fi incercat tu o cautare cu termeni incorecti.

Daca ai o cautare corecta si totusi nu ai rezultate si crezi ca ar trebui sa existe pe harta bucuresti ceea ce cauti poti fie sa adaugi tu pe harta fie sa ne dai un feedback aici.

31. Cum navighez pe rezultate/bule?
Precum ai observat rezultatele sunt afisate sub forma unor bule afisate direct pe harta. Fiecare bula are in partea superioara numele generic (short name) iar in partea inferioara adresa la care se afla. Tot in partea superioara a bulei vei observa trei mici iconuri. In partea dreapta se afla un x rosu-close- pe care apasand-ul vei inchide bula si vei sterge rezultatul de pe harta. In partea dreapta ai doua iconuri: un lacat- lock-daca il apesi vei adauga rezultatul la favorite si acesta va persista pe harta, precum si o lupa-focus- cu ajutorul careia vei putea face zoom pana la cel mai mic nivel al hartii.

Cu ajutorul optiunii lock gasibila pe fiecare bula de rezultat vei putea trimite link cu acel rezultat sau chiar cu mai multe.
32. Cum vad detaliile fiecarui obiectiv?
Daca dai clik pe rezultatul cautarii – pe bula afisata pe harta- atunci va fi afisata o bula mai mare in care figureaza detaliile respectivului rezultat precum si imagini legate de acesta in cazul in care exista.

33. Cum trimit link cu harta?
Oriunde te-ai afla pe harta, locatia este salvata si in linkul de sus din browser. Daca vrei sa trimiti link cu o portiune anume din harta interactiva bucuresti live sau la un anumit nivel de zoom pur si simplu copiaza linkul din browser si trimite-l unde trebuie

34. Cum trimit link cu anunt/obiectiv/strada etc. de pe harta?
Daca vrei sa trimiti link cu un anume rezultat e suficient sa dai clik pe el pentru ai afisa detaliile si apoi sa trimiti linkul de sus din browser unde vrei tu. o a doua modalitate de a trimite link cu un rezultat sau chiar mai multe este sa apesi lock- si sa le adaugi la favorite- si apoi sa trimiti linkul rezultat. poti sa le dai lock atat din lista de rezultate din stanga sus cat si din optiunea aflata pe fiecare bula – rezultat in parte.

Daca ai gasit rezultate ce nu crezi ca sunt corecte sau crezi ca ar trebui modificate atunci poti sa ne spui acest lucru fara a fi nevoie sa te loghezi.

35. Cum stiu ce distanta este intre doua puncte de pe harta?
Deocamdata poti masura doar vizual distanta. Te ajuta in aceasta privinta “metrul” aflat in stanga jos. Va fi acolo tot timpul indiferent la ce zoom te afli.

36. De ce dupa ce caut ceva imi apar foarte multe rezultate?
Intrebarea este valabila pentru orice cauti direct in campul de cautare. Motorul de cautare este optimizat in asa fel incat sa-ti ofere cat mai multe raspunsuri aranjate prioritar dupa relevanta. E posibil sa nu sti exact ce cauti sau sti doar o denumire incompleta caz in care mai multe rezultate te avantajeaza. Daca stii exact ce cauti atunci primul rezultat din lista ar trebui sa fie cel dorit.

Contribuie si tu

37. Cum raportez o greseala/ Cum trimit o corectie?
In bula de detalii a fiecarui rezultat se afla in partea dreapta optiunea “raporteaza greseala”. Poti adauga acolo ceea ce vrei sa ne spui si apoi sa apesi “trimite”. feedback-ul tau va fi luat in considerare cu cea mai mare seriozitate.

Daca nu gasesti ceea ce cauti si ai vrea sa fie gasit sau daca vrei pur si simplu sa adaugi un anunt direct pe harta poti face acest lucru in mai putin de 2 minute. Rezultatul va fi adaugat pe harta la fel cum le-ai gasit si pe celelalte. Daca ai intrebari sau nelamuri poti consulta Termenii si Conditiile.

38. De ce as adauga comentariu ?
Comentariile tale ii pot ajuta pe ceilalti sa vada altfel lucrurile.

39. De ce as adauga rating/ as da note pentru un obiectiv?
Ratingurile tale ii pot ajuta pe ceilalti sa stie mai multe.

40. De ce as semnala date gresite?
Poti sa contribui si tu pentru ca toata lumea sa aiba acces la date corecte.

41. De ce as contribui cu date ?
Informatiile pe care le detii ii pot ajuta pe ceilalti sa afle mai multe.

42. Ce pot sa adaug pe harta?
Pe harta poti sa adaugi orice exista in Bucuresti si Ilfov. Va trebui insa sa alegi o categorie si sa localizezi ceea ce vrei sa adaugi.

43. Cum adaug pe harta?
Daca vrei sa adaugi un anunt atunci e foarte simplu. Apesi butonul adauga anunt aflat pe header si se va dechide o bula cu spatii de adaugare.Poti sa adaugi insa si daca te duci acolo unde vrei sa pozitionezi anuntul si sa faci clik dreapta-adauga anunt/posteaza obiectiv. Pana sa adaugi insa e nevoie sa pozitionezi anuntul tau acolo unde crezi ca e mai bine- incearca sa il adaugi cat mai corect cu putinta caci acolo va fi gasit de cei ce il vor cauta. Poti sa adaugi anuntul tau pozitionand markerul ce iti apare pe harta tragand de el.

La adaugare poti sa alegi tipul anuntului iar la categorie vei putea alege o categorie anume pentru adaugarea lui. Ai doua campuri obligatorii iar acestea sunt inrosite: denumirea si campul unde adaugi codul din imaginea alaturata. Restul campurilor sunt optionale dar iti recomandam sa completezi cat mai multe corect. Poti adauga si imgini si poti scrie si foarte multe detalii. Apoi apesi adauga si anuntul va fi adaugat. Il vei gasi pe site si pe harta aproape imediat.

Daca vrei sa adaugi un obiectiv sau un punct de interes e la fel de ushor doar ca acesta va fi aratat pe harta imediat ce va fi aprobat. Daca vrei sa adaugi strada sau alta cale de transport atunci cel mai bine ne scri aici si noi vom lua in considerare mailul tau in cel mai scurt timp posibil.

44. Cum editez un obiectiv?
E foarte usor sa editezi orice. Trebuie doar sa modifici sau sa adaugi imformatiile pe care le detii, sa treci adresa de mail necesara pentru validare si codul generat automat captcha si sa-i dai trimite.
Vei primi un mail pentru validare. In momentul in care vei da click pe link pentru validare atunci modificarea va avea loc.
45. De ce sa adaug anunt pe harta?
pentru ca il poti adauga direct pe harta
- pentru ca e gratis
- pentru ca vei fi gasit mai usor
- pentru ca nu ai limita de text
- pentru ca poti adauga imagini
- pentru ca va aparea imediat pe harta
- pentru ca poti trimite link cu anuntul tau imediat
- pentru ca daca nu esti “gasibil” poti pierde pana la 30% din potentialii clienti
- pentru ca vrei sa vinzi/sa cumperi/ sa inchiriezi si locatia conteaza

46. Cineva a adaugat ceva ce nu exista. Ce pot sa fac?
Poti sa trimiti un mail la office @ bucurestilive.ro

47. Cineva a adaugat un obiectiv despre care eu stiu foarte multe. Cum pot adauga informatii?
Poti merge la obiectivul respectiv si ii poti adauga informatii/date. E foarte usor sa editezi orice. Trebuie doar sa modifici sau sa adaugi imformatiile pe care le detii, sa treci adresa de mail necesara pentru validare si codul generat automat captcha si sa-i dai trimite.
Vei primi un mail pentru validare. In momentul in care vei da click pe link pentru validare atunci modificarea va avea loc.

48. Ce pot sa fac daca informatiile adaugate nu sunt corespunzatoare?
Le poti modifica chiar tu.
49. Vreau sa contribui cu mai mult. Cum fac?
Poti sa trimiti un mail la office @ bucurestilive.ro prin care sa-ti manifesti intentiile.

Ce beneficii am? Contul meu

50. Cum ma inscriu?
Mergi in meniu la “contul meu” si iti adaugi email si parola dorita pentru contul tau. Vei primi un mail pentru validare

51. Cum ma loghez/ autentific?
Mergi in meniu la “contul meu” si in spatiile destinate autentificarii iti treci adresa de email si parola contului tau adaugata la inscriere.

52. Pot sa contribui fara sa fie nevoie sa validez mailuri?
DA. Acesta este unul din beneficiile faptului de a avea un cont.

53. Ce insemna marcaj personal?
Un marcaj personal este orice este cu locatie, adaugat de tine si vizibil doar de tine. Pentru a vedea marcajele personale este nevoie sa te autentifici.

54. Ce sunt obiectivele favorite?
Obiectivele favorite sunt acele obiective pe care tu le-ai ales astfel.

55. Unde sunt favoritele mele?
Poti sa gasesti favoritele tale in timpul interactiunii cu harta in partea dreapta a hartii sau in contul tau la favorite.


Ce benefiicii am? Anunturi, evenimente, firme…..

56. Cum caut ?
Poti cauta foarte usor dupa denumire orice pe harta in categoria dedicata.

57. Cum sortez?
Poti sorta alegand din meniul drop-down de la lista de rezultate, felul in care doresti sa fie sortate/afisate rezultatele.
58. Cum fac bookmark pe site-urile dedicate?
Alegi pur si simplu site-ul pe care doresti sa faci bookmark si pe care ai cont putand astfel sa fie mai usor de gasit pentru tine sau pentru altii obiectivul tau preferat sau obiectivele favorite.

Cum imi fac reclama?

59. Cum adaug reclama in header?
Poti trimite un mail la office @ bucurestilive.ro
60. Cum adaug reclame in parte de jos bule cu detalii?
Poti trimite un mail la office @ bucurestilive.ro

61. Cum adaug bule de reclame pe harta related content la cautari?
Poti trimite un mail la office @ bucurestilive.ro

62. Cat costa?
Pentru o lista informativa de preturi poti trimite un mail la office @ bucurestilive.ro

63. Cum dau sms pentru promovare?

64. Cum promovez reclama mea prin mass?

Poti sa-ti cresti vizibilitatea pe site trimitand la toti cunoscutii tai reclama adaugata de tine pe site.

65. Cum trimit link cu reclama mea?
In browser in partea de sus se pastreaza adresa reclamei tale. Acest link il poti trimite la cine vrei tu.

Adauga harta pe site-ul tau

66. Pot sa adaug harta interactiva pe site-ul meu?
DA. Si este foarte usor.
67. Ce beneficii am daca adaug harta?
Poti sa ai harta interactiva si module definite de tine pentru utilizatorii tai astfel incat sa le oferi maxim de beneficii.
68. Cum adaug harta interactiva?

69. Cum customizez module?
70. Care sunt specificatiile tehnice?
71. Vreau extra optiuni, ce pot sa fac?